Aubergine balti

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine van ca. 300 g
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetlepels knoflook-gemberpasta
  • 2 tomaten, in blokjes
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander, ter garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Wrijf de schil van de aubergine in met ongeveer ½ theelepel van de koolzaadolie en leg ongeveer 20 minuten op een rooster in de oven, tot de schil blakert en er blaren ontstaan. Leg de aubergine op een snijplank en snijd in de lengte doormidden. Schep al het vruchtvlees eruit. Gooi de schil weg en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Zet apart.

Verhit de rest van de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe aan de hete olie en bak ongeveer 20 seconden. Voeg de fijngesneden ui toe en bak in ongeveer 5 minuten zacht, glazig en lichtbruin. Roer de chilipeper en de knoflook-gemberpasta erdoor. Bak nog 1 minuut en roer dan de tomatenblokjes erdoor.

Voeg al roerend het kurkumapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder en het chilipoeder toe, gevolgd door de aubergine. Laat de aubergine 3 tot 5 minuten garen tot hij zacht is en het vocht grotendeels is ingekookt. Breng op smaak met zout.

Garneer met de fijngehakte koriander en serveer.

Tip

In het barbecueseizoen laat ik de olie voor de aubergineschil achterwege en prik de aubergine in voor ik hem rechtstreeks op de hete kolen leg. Ik draai hem een paar keer, tot hij gaar is. De rooksmaak is hemels en perfect voor dit gerecht.

Kookboek

Het recept 'Aubergine balti' is afkomstig uit het kookboek...

The Curry Guy Veggie

Dan Toombs

'The Curry Guy Veggie' is de logische opvolger van de succestitels 'The Curry Guy' en 'The Curry Guy Easy'. Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur, ruim 30% van de bevolking is er vegetariër... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!