Aubergine puree met uien en munt
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 165 kcal
- 7 g eiwit
- 9 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 aubergine, in kleine stukjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel citroensap
- 3 eetlepels witte broodkruimels
- 50 g feta, fijngeprakt
- 1 theelepel munt, fijngehakt
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een diepe pan en bak de uien 3 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de aubergine, de knoflook en het citroensap toe. Leg het deksel op de pan en laat de aubergine in ca. 20 gaar worden.
Prak het auberginemengsel fijn. Meng het met de broodkruimels, de feta, zout en peper, de munt en de helft van de peterselie. Warm het nog 1 minuut door. Strooi de rest van de peterselie over de aubergine puree.
Bron
Het recept 'Aubergine puree met uien en munt' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: istetiana | Shutterstock.com