Aubergines uit de oven met yoghurt-muntsaus

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 2 handen verse munt
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels amandelschaafsel

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de aubergines mét steeltje in de lengte. Snijd kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.

Bestrijk de aubergines met wat olie en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Leg de aubergines op de bakplaat met de schilkant naar beneden en bak zo'n 40 minuten in de oven tot het vruchtvlees goed zacht is.

Doe ondertussen de munt, de rode peper, de knoflook en 2 eetlepels olie (liefst extra vierge olijfolie) in een keukenmachine en mix tot een fijn mengsel. Je kunt ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Roer dit mengsel door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Rooster het amandelschaafsel bruin in een droge koekenpan.

Haal de aubergines uit de oven, bestrijk met het yoghurtmuntsausje en maak af met het amandelschaafsel.

Extra benodigd

Bakpapier, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Aubergines uit de oven met yoghurt-muntsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Ovenbijbel

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de 'Ovenbijbel' laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Aubergine tips

Reacties op dit recept

  • Jeltje Dit was gemakkelijk en lekker! Ik heb het als hoofdgerecht gegeten en had er spijt van dat ik niet meteen de hele aubergine gebruikt heb.