Auberginesoep met kerrie

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,7
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 225 g wortelen, geschild en in blokjes
  • 850 ml groentebouillon
  • 400 g tomatenstukjes uit blik
  • 1 eetlepel verse koriander

Bereiden

Doe de ui, het teentje knoflook, het kerriepoeder, de aubergine en de wortelen in een grote pan.

Voeg de bouillon en de tomaten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen zodat de aubergine zacht wordt.

Mix de soep redelijk grof en doe ze opnieuw in de pan om te verhitten.

Giet in warme kommetjes en bestrooi met koriander.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Auberginesoep met kerrie' is afkomstig uit het kookboek...

Soep simpel

diverse auteurs

Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • PatriciaDeze soep wordt pas echt lekker als je na afloop circa 150 gram turkse yoghurt toevoegt en het sap van ongeveer een halve citroen. Het uitje heb ik trouwens eerst wel rustig gebakken in wat olijfolie...

    reageren

  • MarliesIk heb het uitje ook eerst gefruit, dan met knoflook, dan de kerrie en dan pas de rest. Ook ik heb een zure component toegevoegd, alleen citroensap!

    reageren