Auberginesoep met kerrie
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 aubergine, in blokjes
- 225 g wortelen, geschild en in blokjes
- 850 ml groentebouillon
- 400 g tomatenstukjes uit blik
- 1 eetlepel verse koriander
Bereiden
Doe de ui, het teentje knoflook, het kerriepoeder, de aubergine en de wortelen in een grote pan.
Voeg de bouillon en de tomaten toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen zodat de aubergine zacht wordt.
Mix de soep redelijk grof en doe ze opnieuw in de pan om te verhitten.
Giet in warme kommetjes en bestrooi met koriander.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Auberginesoep met kerrie' is afkomstig uit het kookboek...
Soep simpel
diverse auteurs
Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen
... lees verder © Uitgeverij LannooAubergine tips
Reacties op dit recept
- Patricia Deze soep wordt pas echt lekker als je na afloop circa 150 gram turkse yoghurt toevoegt en het sap van ongeveer een halve citroen. Het uitje heb ik trouwens eerst wel rustig gebakken in wat olijfolie...
- Marlies Ik heb het uitje ook eerst gefruit, dan met knoflook, dan de kerrie en dan pas de rest. Ook ik heb een zure component toegevoegd, alleen citroensap!