Gegrilde aubergine met feta
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 aubergine
- 100 g feta
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 25 g pijnboompitten
- klein handje munt, gesnipperd, plus een paar extra blaadjes
- za'atar, om te strooien
Bereiden
Verhit de grill op de hoogste stand voor en vet een bakplaat in met olie.
Leg de aubergines op een plank, verwijder het kapje met de steel en snijd de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Kwast de plakjes royaal in met olie, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de ingevette bakplaat.
Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de aubergines aan beide kanten goudbruin.
Prak de feta in een kom, sprenkel er een scheutje olie over, meng de knoflook erdoor en tot slot de pijnboompitten. Schep het kaasmengsel op de plakjes aubergine en zet ze nog een minuut of twee onder de hete grill om de feta net op te warmen.
Schep de plakjes aubergine op een schaal, strooi de gesnipperde muntblaadjes en de za'atar erover en serveer.
Opmerking
Dit gerecht is niet echt traditioneel, maar bevat wel smaken en ingrediënten die typerend zijn voor de regio en bovendien op extreem lekkere manier gecombineerd zijn. Het zout van de feta gaat perfect samen met de zachte, milde smaak van de aubergine, de krokante pijnboompitten, de frisse munt en het vleugje za'atar.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde aubergine met feta' is afkomstig uit het kookboek...
Comptoir Libanais
Tony Kitous & Dan Lepard
Van Londen's mediterrane topcafé 'Comptoir Libanais' naar je eigen keuken. In 80 makkelijke recepten combineren Tony Kitous en Dan Lepard de traditionele... lees verder
© Uitgeverij Terra