Gepofte aubergine met limoen-ahornsiroopdressing
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 4 lente-uitjes, in dunne, diagonale ringetjes
- 15 g koriander, blaadjes fijngehakt
- ½ theelepel pul biber (o.a. Midden-Oosterse supermarkt) of gewone chilivlokken, of meer naar smaak
- een flinke handvol gezouten pinda's, grof gehakt
- voor de dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 volle eetlepel ahornsiroop
- fijngeraspte schil en sap van 1 grote onbespoten limoen
Bereiden
Pof de aubergines in hun geheel boven open vuur op een barbecue of de vlam van een gaspit; draai ze met behulp van een tang, tot het vel gerimpeld is, de aubergines met de helft zijn gekrompen en het vruchtvlees helemaal zacht vanbinnen is. Laat de aubergines afkoelen tot je ze kunt vastpakken.
Meng alle ingrediënten voor de dressing met flink wat zout en peper in een kleine kom.
Houd de aubergines bij het steeltje vast, snijd elke aubergine aan een zijkant in en leg open neer zodat het vruchtvlees zichtbaar wordt. Schud overtollig vocht er voorzichtig af of dep droog met keukenpapier. Verdeel de dressing over de aubergines en prak heel voorzichtig met een vork in het vruchtvlees. Bestrooi met de lente-ui, koriander, pul biber en pinda's en serveer.
Opmerking
Dit is een geweldige bereiding van aubergine. De groente wordt gecombineerd met smaken die in het Midden-Oosten minder traditioneel zijn. Zelfs mijn man, die niet zo van aubergine houdt, heeft hier flink van gesmuld, waardoor ik vastbesloten was om het recept op een dag in een boek met je te delen... Ik hoop dat je ervan geniet.
Kookboek
Het recept 'Gepofte aubergine met limoen-ahornsiroopdressing' is afkomstig uit het kookboek...
Flavour
Sabria Ghayour
'Flavour' is het 7e boek van bestsellerauteur Sabrina Ghayour waarin zij de nadruk legt op de drie belangrijkste elementen van haar keuken: het werken met relatief goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak. Smaak, heel veel smaak... lees verder
© Good Cook