Gevulde aubergine met tonijn, tomaat en pecorino
- 4 personen
- 30 min
- waardering 5,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 250 g volle rijst
- 2 aubergines
- citroensap
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
- 2 vleestomaten, ontpit en in stukken
- 350 g verse tonijn, in blokjes van 2x2 cm
- 4 dunne plakjes pecorino
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het kroontje van de aubergines en snijd elke vrucht overlangs doormidden. Haal met een scherp lepeltje het vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat een rand van 2 cm dik zitten. Besprenkel de binnenkant van de aubergines met citroensap tegen het verkleuren. Bestrooi met versgemalen peper en zout en laat trekken. Snijd het uitgeholde vruchtvlees in blokjes. Besprenkel ze met citroensap.
Verhit de olie in een wokpan. Voeg achtereenvolgens en zonder te roeren de ui, de knoflook, de lente-uitjes, de aubergineblokjes en tot slot de stukken tomaat toe. Laat elk ingrediënt eerst 45 seconden fruiten voordat u het volgende toevoegt. Pas na toevoeging van het laatste ingrediënt begint u de bereiding om te scheppen gedurende 2 minuten (roerbakken).
Voeg de tonijn toe en laat nog 1 minuut al roerend bakken.
Spoel de uitgeholde auberginehelften uit. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Vul ze op met de gewokte groenten en vis. Leg een plakje pecorino boven op de vulling.
Zet de gevulde groenten in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat nog 10 tot 12 minuten garen.
Serveer de gevulde aubergine met de gekookte rijst.
Kookboek
Het recept 'Gevulde aubergine met tonijn, tomaat en pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
Slank in elk seizoen
Ludo Hugaerts
Drie kilo afvallen vóór de vakantie of vóór de feestdagen? Of de aangekomen kilootjes na de vakantie of de feestdagen weer kwijtraken? Elk seizoen barst van de... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: PiraPora | Shutterstock.com