Melanzane met snelle en easy tomatensaus
- 2 personen
- 60 min
- waardering 9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 50 ml olijfolie
- dragon, oregano en andere kruiden naar wens
- 50 g geraspte light mozzarella
- 50 g Parmezaanse kaas
- handjevol vers basilicum
- handjevol rucola
- voor de tomatensaus
- ½ chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 250 ml passata
- verse tijm
- een snufje cayennepeper
- een snufje kaneel
Bereiden
Snijd de aubergine in mooie dunne schijfjes. Zet een pan op het vuur en giet er een beetje olijfolie in. Wanneer de olie goed heet is, leg je er enkele schijfjes aubergine in. Kruid deze af met peper, zout en andere kruiden naar wens. Bak de schijfjes aan beide kanten tot ze mooi goudgeel tot bruin zien. Je mag ze goed laten doorbakken, tot ze bijna krokant zijn.
Maak vervolgens de tomatensaus. Snijd een halve chilipeper fijn en stoof aan met een geperst teentje knoflook. Voeg de passata toe, alsook de kruiden. Spicy lover? Besprenkel dan met extra cayennepeper. De kaneel zorgt voor een diepere smaak in de saus.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Neem een ovenschotel en bestrijk met een laagje tomatensaus. Bouw op met een laagje gebakken aubergine en bestrooi met een beetje mozzarella en Parmezaanse kaas. Verdeel enkele verse basilicumblaadjes over het geheel. Herhaal tot je alle aubergine hebt gebruikt. Eindig met een mooi laagje kaas. Plaats 25 minuten in de oven. Serveer met een handvol rucola on top!
Kookboek
Het recept 'Melanzane met snelle en easy tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Bikinibody
Jill Cnudde
In 'Bikinibody' geeft Jill Cnudde je al haar tips & tricks om in 21 dagen naar een gezonder en fitter lichaam te gaan. De recepten zijn overheerlijk en bovendien gemakkelijk te bereiden, de oefeningen kun je easy peasy thuis op een matje doen... lees verder
© Uitgeverij Lannoo