Bieten met blauwe kaas

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg rauwe rode bietjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 g geraspte blauwe kaas
  • 3 eetlepels geknipte bieslook

Bereiden

Kook de ongeschilde rode bietjes in ca. 20-30 minuten gaar.

Spoel ze onder de koude kraan en schil ze, liefst met plastic handschoenen, zodat je vingers niet rood worden. Snijd de bietjes in parten.

Kook op laag vuur een saus van de crème fraîche en de kaas.

Knip de bieslook boven de bieten, bestrooi ze met een beetje grof zout en serveer ze met de warme saus.

Kookboek

Het recept 'Bieten met blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Diner XL

Bitte Forsberg

Met 'Diner XL' organiseer je picknickfeestjes in de lente, een strandparty in de zomer en hartverwarmende dineetjes als het koud is. De gerechten zijn feestelijk en... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • JacquelineHet is een heerlijk recept en snel klaar. Dit ga ik nog eens vaker proberen. Zo maak je van bietjes iets aparts.

    reageren

  • IngeLIEFST met plastic handschoenen? Zodat je vingers niet rood worden. Milieuvervuiling lijkt me best belangrijk. Rodevingers das zó over... plastic de komende 30 jaar niet.

    reageren