Bietencarpaccio
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote chioggia biet
- 1 grote gele biet
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel appelciderazijn
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 100 g plantaardige feta, in blokjes of verkruimeld
- 15 g basilicum, eventueel in reepjes
Bereiden
Gebruik een mandoline of scherp mes om de bieten in dunne plakjes te snijden. Doe ze in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, het citroensap, de azijn, ¼ theelepel zout en ½ theelepel versgemalen zwarte peper toe.
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze een beetje beginnen te bruinen. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
Schik de bieten op een serveerschaal en garneer met de walnoten, plantaardige feta en basilicum.
Kookboek
Het recept 'Bietencarpaccio' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan rainbow food
Jason Tjon Affo
Na het succes van 'Vegan soul food' én 'Vegan party food' is Jason Tjon Affo terug met 'Vegan rainbow food'. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te... lees verder
© Uitgeverij Becht