Goulash van rode bieten en zwarte bonen
- 4 personen
- 100 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 wortel, geschrapt, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel karwijzaad
- 1 eetlepel gerooktpaprikapoeder
- 625 g rode bieten, geschild, in 2,5 cm grote blokjes
- 300 g zoete aardappels, geschild, in 2,5 cm grote blokjes
- 400 g zwarte bonen uit blik, afgespoeld, uitgelekt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 750 ml vegan bouillon
- voor erbij
- 2 eetlepels grof gehakte dille
- plantaardige crème fraîche of zure room (optioneel)
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan voorzien van een deksel, voeg de uien, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak de groenten op matig vuur 8 minuten tot ze zacht zijn.
Roer het karwijzaad en het gerooktpaprikapoeder erdoor en bak het 2 minuten mee.
Voeg de rode bieten, zoete aardappels, zwarte bonen, tomatenblokjes, tomatenpuree en bouillon toe, breng de goulash op smaak met zout en peper en breng de vloeistof aan de kook. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan, stoof de groente 1 uur op zacht vuur en roer ongeveer iedere 20 minuten.
Haal het deksel van de pan en kook de goulash nog 20 minuten onafgedekt tot hij ingedikt en gebonden is.
Schep de goulash in kommen, bestrooi met de dille en schep er desgewenst een klodder plantaardige crème fraîche of zure room op.
Opmerking
Deze aardse, rokerige stoofschotel is wat smaak betreft geïnspireerd op goulash. Het klassieke Hongaarse gerecht en is eenvoudig te bereiden. Je hoeft niet veel meer te doen dan alle ingrediënten bij elkaar mikken en je braadpan de rest van het werk laten doen.
Kookboek
Het recept 'Goulash van rode bieten en zwarte bonen' is afkomstig uit het kookboek...
Budget Vegan Eenpansgerechten
Sam Dixon
Met 'Budget Vegan Eenpansgerechten' heb je het ideale kookboek in handen om in alle opzichten bewust te koken. De meer dan 100 gerechten zijn niet alleen energie- en diervriendelijk, maar bovenal lekker en gevarieerd... lees verder
© Good Cook