Stamppot van rode biet met geitenkaas en walnoten
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 800 g voorgekookte rode bieten, geraspt
- 75 g walnoten
- 200 ml halfvolle melk
- 4 takjes tijm, gerist
- 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de rode bieten toe.
Verhit ondertussen een droge koekenpan op laag vuur en rooster de walnoten 4 minuten. Laat op een bord afkoelen en hak grof.
Giet de aardappels en rode biet af. Voeg de melk, tijm en de helft van de geitenkaas toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de walnoten en de rest van de geitenkaas.
Het recept 'Stamppot van rode biet met geitenkaas en walnoten' is afkomstig uit het kookboek Oma's stamp- en stoofpotjes van Claartje Brinkhuis & Madieke Jansen. © Uitgeverij Becht