Zoete geroosterde bieten
bereiden
Ingrediënten
- 12 kleine verse rode bieten
- 1½ eetlepel olijfolie
- 20 g boter
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel korianderzaad, licht gekneusd
- ½ theelepel koekkruiden
- 1 teentje knoflook, geperst (eventueel)
- 3-4 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C en bestrijk een ovenschaal met gesmolten boter of olie. Snijd de stengels en bladeren van de bieten (laat ca. 3 cm zitten). Was de bietjes grondig en leg ze in de schaal. Bak ze 1 uur en 15 minuten tot ze zeer zacht zijn. Zet de bieten apart tot ze genoeg zijn afgekoeld om verder te verwerken.
Schil de bieten en snijd de onder- en bovenkant af. Verhit de olie en boter in een koekenpan, voeg de komijn, koriander, koekkruiden en knoflook toe en bak alles 1 minuut op matig vuur. Voeg de suiker en azijn toe en roer 2-3 minuten tot de suiker is opgelost. Voeg de bieten toe, draai het vuur laag en schep de bieten 5 minuten om tot ze rondom met een laagje zijn bedekt. Serveer de bieten warm of op kamertemperatuur.
Kookboek
Het recept 'Zoete geroosterde bieten' is afkomstig uit het kookboek...
Feestrecepten
diverse auteurs
Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder
© De Lantaarn