Bloemkool met een knappertje
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- paneermeel of panko (Japans broodkruim)
- gehakte bieslook
- gehakte peterselie
- 1 theelepel kerrie
- bloem
- 2 eieren, geklutst
- olie
- aardappelpuree
- remouladesaus
Bereiden
Maak de bloemkool schoon en snij 'm in kleine roosjes. Kook ze gaar (kooktijd afhankelijk van het formaat) in water met 14 g zout op 1 liter water. Laat de bloemkoolroosjes even afkoelen en halveer ze.
Meng het broodkruim met de gehakte kruiden en de kerrie. Paneer (eerst in de bloem, dan in het ei, dan in het gekruide broodkruim) alleen de platte kant van de gehalveerde bloemkoolroosjes.
Bak de gepaneerde kant in olie goudbruin. Serveer de bloemkool met aardappelpuree en remouladesaus.
Tip
Voor een frisse remouladesaus meng je mayonaise op yoghurtbasis, een gesnipperd sjalotje, kappertjes, gehakte peterselie, citroensap, peper en zout door elkaar.
Kookboek
Het recept 'Bloemkool met een knappertje' is afkomstig uit het kookboek...
Good Food Book 2
diverse auteurs
Stel, je vraagt de 50 beste topkoks en de leukste foodies van Nederland wat ze koken voor hun vrienden en familie. Wat krijg je dan? Nou, bijvoorbeeld het... lees verder
© FDBCK