Boerenkoolchips

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 royale handjes boerenkool, in repen gesneden
  • 2 eetlepels biergist
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 snufjes cayennepeper (optioneel, voor een spicy versie)

Bereiden

Doe de boerenkool, de biergist, de olijfolie en de knoflook in een kom en roer door elkaar met 1 snufje zout. 'Masseer' de kool in de olie tot hij loskomt en in volume afneemt.

Verwarm de oven voor op 150 °C, leg de repen kool op een bakplaat en laat ze 12 minuten bakken. Keer ze om en laat ze nog 5 minuten bakken. De chips moeten crispy (krokant) zijn en nog groen. Dus laat ze vooral niet aanbranden!

Je kunt gerust grote hoeveelheden maken: deze chips blijven in een goed sluitend zakje bij kamertemperatuur nog lang goed.

Kookboek

Het recept 'Boerenkoolchips' is afkomstig uit het kookboek...

Groen is geweldig!

Rebecca Leffler

'Groen is geweldig!' staat vol met gezonde recepten, en brengt dat met een frisse look & feel en een niet te zware toon. Dit vrolijke kookboek biedt meer dan... lees verder

© Het Spectrum. Beeld: Sandra Mahut

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!