Haricots frites
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 122 kcal
- 3 g eiwit
- 9 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g haricots verts
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- ½ teentje knoflook, ragfijn gesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 250 °C (of de hoogste stand).
Verdeel de haricots verts over de bakplaat en zorg daarbij dat ze niet te veel over elkaar heen liggen. Besprenkel de boontjes met olijfolie en bestrooi ze met wat grof zout. Schuif ze in het midden van de oven en laat ze in ongeveer 15 minuten kleuren. Tussendoor hussel je ze een keertje.
Roer de yoghurt, mayonaise en knoflook tot een sausje en maak op smaak met zout en peper. Serveer dit bij de boontjes.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Friet van sperzieboontjes klinkt cool, hè. Toen ik ze voor het eerst maakte vond ik het in ieder geval een uitvinding van jewelste. En zo ontzettend makkelijk om te maken. Je kunt eventueel de steelaanzet wegsnijden, maar echt nodig is het niet. Eten doe je met je handen, natuurlijk. Je eet gewone friet toch ook niet met mes en vork? En voor de goede orde: de boontjes worden niet knapperig. Het wordt slappe friet. Maar wel superlekkere slappe friet.
Kookboek
Het recept 'Haricots frites' is afkomstig uit het kookboek...
Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil
'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame... lees verder
© Carrera culinair. Beeld: René Mesman