Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g boerenkoolbladeren zonder harde stelen, in stukjes gescheurd
- 1 eetlepel limoensap
- ½ rode kool zonder harde nerven, gesnipperd
- 1 stevige maar rijpe mango, geschild, ontpit en in dunne reepjes
- 1 milde rode chilipeper, zonder pitjes en in smalle ringen
- 15 g verse muntblaadjes, grof gehakt
- 20 g korianderblad, grof gehakt
- 25 g geroosterd amandelschaafsel
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- voor de dressing
- 2 eetlepels lichte olijfolie
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel maple syrup
- 1 theelepel sojasaus
Bereiden
Doe de boerenkool in een grote kom met het limoensap en een flinke mespunt zout. Masseer de bladeren 5 minuten. Roer er voorzichtig de rode kool, mango, chili, munt en koriander door.
Maak dan de dressing. Doe de olijfolie, de sesamolie, het limoensap, de maple syrup en de sojasaus in een kommetje en klop er met zout en peper een dikkige massa van. Spatel de dressing door de salade en bestrooi alles voor het opdienen met amandelen en sesamzaad.
Opmerking
'Weleens iets gehoord over het 'masseren' van boerenkool? Je kunt me voor gek verklaren, maar wanneer je rauwe boerenkool masseert, verander je deze harde, licht bittere bladgroente in de ideale basis voor een salade, in slechts een paar minuten tijd! De combinatie van limoensap en zout bevordert de afbraak van de celwanden in de boerenkool, waardoor de blaadjes zachter worden. Dus wat kan ik zeggen? Show some love...' - Donal Skehan
Kookboek
Het recept 'Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam' is afkomstig uit het kookboek...
Vers!
Donal Skehan
'Vers!' staat boordevol toegankelijke recepten waarvan er zeker een aantal in je vaste repertoire terechtkomen. Van chunky maaltijdsoepen bomvol... lees verder
© Nieuw Amsterdam