Kruidig gebakken champignons (jamur masak wijen)
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 g champignons, gehalveerd
- 1 theelepel gemalen witte peper
- 2 cm gember, geraspt
- 1 eetlepel kecap manis
- 1 eetlepel kecap asin
- 2 lente-uitjes, in schuine ringetjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Verwarm de zonnebloemolie in een wok of diepe koekenpan. Fruit de knoflook kort aan. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 2 minuten. Niet langer, de champignons moeten stevig blijven.
Voeg de witte peper, gember, kecap manis, kecap asin en zout naar smaak toe, doe de lente-ui en sesamolie erbij. Roerbak op hoog vuur nog 30 seconden.
Schep op een schaal en garneer met het sesamzaad.
Serveer met rijst of mie.
Opmerking
De Indonesische keuken kent ook invloeden uit andere Aziatische landen, zoals China, India en Japan. Dit recept is Chinees-Indonesisch en is lekker snel klaar.
Kookboek
Het recept 'Kruidig gebakken champignons (jamur masak wijen)' is afkomstig uit het kookboek...
Vega Blauw
Joke Boon
'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg