Courgette-balletjes met Parmezaan
- 20 stuks
- 30 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 courgettes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 4 grote aardappelen (bintje)
- 300 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 bosje platte of bladpeterselie, fijngehakt
- 40 g bloem
- olie voor het frituren
Bereiden
Was de courgettes en snijd ze in grote stukken. Fruit de stukken in een koekenpan met het knoflook, wat zout en peper en een scheut olijfolie. Schil de aardappelen en kook ze in kokend water goed gaar. Meng de stukken courgette en de aardappelen: prak ze met een vork. Roer er 250 g van de Parmezaanse kaas, de eieren en de peterselie door.
Rol van dit gehakt 20 balletjes van 4 cm doorsnede. Meng de bloem met de rest van de Parmezaanse kaas en rol de balletjes door dit mengsel.
Zet de frituurpan alvast aan (de olie moet een temperatuur van 120 °C hebben). Bak de courgetteballetjes - eventueel in porties - enkele seconden.
Kookboek
Het recept 'Courgette-balletjes met Parmezaan' is afkomstig uit het kookboek...
Gehaktballen van vlees, vis & groenten
Salomée Vidal & Jérémie Kanza
In 'Gehaktballen' toveren Salomée Vidal en Jérémie Kanza de mooiste variaties tevoorschijn. Stoere ballen van rundvlees, fluweelzachte balletjes van... lees verder
© Good Cook