Gegrilde courgette rolletjes met tonijn en zwarte olijven
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- olijfolie
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 50 g zwarte olijven, grof gesneden
- 2 takjes verse basilicum, gescheurd
- roze peperkorrels, gemalen
- 2 lente-uitjes
Bereiden
Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in de lengte in dunne, lange repen, bij voorkeur met een mandoline (keukenschaaf voor het schaven of raspen van groente). Bestrijk de repen courgette licht met olijfolie en gril ze even op de hete grillplaat. Leg de gegrilde courgette repen apart, zodat ze kunnen afkoelen. Meng voor de vulling de tonijn, de citroenschil, de olijven, het basilicum, wat zout, zwarte peper, 1 eetlepel olijfolie en wat roze peper. Bestrijk de repen courgette met de vulling en rol ze voorzichtig op. Maak elk rolletje dicht met een reepje lente-ui, die je eerst een paar seconden blancheert in kokend water.
Extra benodigd
Mandoline of kaasschaaf, grillplaat
Tip
Scheur het basilicum met je handen in stukjes. Als je een mes gebruikt, worden de blaadjes sneller donker en verliezen ze een deel van hun intense aroma.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde courgette rolletjes met tonijn en zwarte olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Antipasti
Nicoletta Tavella
Dit boek onthult de geschiedenis van de antipasti en geeft recepten van de heerlijkste streekgebonden antipasti, antipasti met vlees, met vis, met schaal- en schelp... lees verder
© Veltman Uitgevers