Falafelbroodjes
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 blikken (800 g) kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel korianderpoeder
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels room, 5% vetgehalte
- 1 koffielepel knoflookpasta
- 4 volkorenpita's
- ¼ rodekool, in ragfijne reepjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 wortel, grof geraspt
- ½ komkommer, in luciferdunne staafjes
Bereiden
Laat de kikkererwten goed uitlekken en pureer ze in de blender. Pers er de knoflook bij en kruid met komijn en korianderpoeder. Meng goed en voeg er dan het ei en de bloem aan toe. Breng op smaak met peper en een snufje zout en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Maak vier bolletjes van het kikkererwtendeeg. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng de mayonaise met de room en de knoflookpasta.
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Vul met de falafel en de fijngesneden groenten. Geef er de knoflooksaus bij.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Falafelbroodjes' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond gezin
Hilde Smeesters
Dit boek biedt eenvoudige en praktische antwoorden op vragen over gezonde voeding en voedingsgewoonten en bevat 200 snelle recepten voor drukke
... lees verder © Uitgeverij LannooFalafel tips
Reacties op dit recept
- Renée Gaat echt niet lukken met kikkererwten uit blik... 500 gram gedroogde kikkererwten 16 tot 24 uur laten weken, afdrogen en die pureren.