Gado gado met tahoe
- 4 personen
- 55 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 blok tahoe, in blokjes van ca. 1½ cm
- 150 g sperziebonen
- 1 winterwortel, in reepjes
- ½ komkommer
- 100 g taugé
- 150 g gesneden witte kool
- ½ eetlepel (zonnebloem)olie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 grote paksoi- of slabladeren, gewassen
- 4 gekookte aardappelen, in stukjes
- 4 eieren, hardgekookt en in partjes
- voor erbij: pindasaus
Bereiden
Meng in een kom het citroensap en de chilisaus en schep de tahoe erdoor. Laat de tahoe minstens 15 minuten marineren.
Kook de sperziebonen en wortel 7 minuten in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet ze af en spoel ze met koud water na. Snijd de komkommer in stukjes.
Doe de taugé en kool elk apart in een vergiet en schenk er ½ liter kokend water over; laat de groenten uitlekken.
Laat de tahoe uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tahoe toe en bak die 2 minuten mee; neem de pan van het vuur.
Bekleed een schaal met de paksoi- of slabladeren. Rangschik de groenten, de aardappelen, de eieren (bewaar enkele partjes voor de garnering) en het ui-tahoemengsel erop.
Garneer de schotel met de partjes ei en serveer de gadogado met pindasaus.
Kookboek
Het recept 'Gado gado met tahoe' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Groente
Martine Steenstra
Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar steeds meer mensen ontdekken dat groente ook vooral lekker is. Begin de dag met roerei met tomaat en spinazie... lees verder
© Kosmos Uitgevers