Gevulde courgette met ricotta en verse kruiden
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 5 takjes verse koriander, fijngehakt
- 5 takjes gladde peterselie, fijngehakt
- 2 takjes verse munt, fijnghakt
- 5 takjes verse basilicum, fijngehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 middelgrote ronde courgettes
- 1 klein bakje tomatencoulis
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Meng de ricotta in een kom met de gehakte verse kruiden, het ei, de Parmezaanse kaas en wat zout en peper naar smaak. Sprenkel er een sliertje olijfolie over.
Snijd een kapje van de courgettes en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Vul elke uitgeholde courgette met het ricottamengsel.
Knip voor de papillotes 4 rechthoeken vetvrij papier van 20 bij 30 cm uit. Neem een kwastje en bestrijk de stukken papier met wat olijfolie.
Schep op elke rechthoek papier een eetlepel tomatencoulis. Zet een gevulde courgette op de coulis en vouw het papier dan rond de courgettes in het midden dicht tot een goed sluitend pakje. Bind de bovenkant dicht met een stukje keukengaren. Laat de papillotes ca. 20 minuten stomen in de oven.
Extra benodigd
Vetvrij papier, keukengaren
Kookboek
Het recept 'Gevulde courgette met ricotta en verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke ovengerechtjes à la papillotes
Sandra Mahut
Je maakt niets zo snel in de keuken als papillotes. In dit boek vind je originele recepten voor ovengerechtjes met vlees, groenten en natuurlijk ook... lees verder
© Good Cook