Gevulde courgette met rijst en pecorino
bereiden
Ingrediënten
- groentebouillon
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 50 g boter
- 100 g risottorijst
- 1 zakje saffraan
- 150 g pecorino, 100 g geraspt en 50 g in dunne plakjes
- 8 courgettes
- 1 eetlepel olijfolie extra vergine
Bereiden
Verhit de groentebouillon.
Fruit de sjalot aan in de boter. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut op een hevig vuur. Blus met een beetje hete bouillon en laat verder sudderen. Voeg geregeld hete bouillon bij de rijst zodat die niet aanbrandt. Voeg na 5 minuten de saffraan bij de rijst om te laten kleuren en voor het aroma. Breng op smaak met peper en zout. Neem de rijst van het vuur van zodra hij al dente is en roer er 100 g pecorino doorheen. Laat afkoelen.
Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Blancheer ze 3 minuten (of stoom ze 5 minuten) en haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Vul de courgettes op met de rijst. Duw goed aan en laat afkoelen.
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de plakjes pecorino boven op de rijst. Zet de courgettes 3 tot 4 minuten onder de ovengrill. Zo komt er een heerlijk aroma vrij en hebben de courgettes een pittige smaak. Giet er een beetje olijfolie over en dien warm op.
Kookboek
Het recept 'Gevulde courgette met rijst en pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
De verleidelijke Italiaanse keuken
Christina Bottari
In 'De verleidelijke Italiaanse keuken' zul je geen ingewikkelde recepten vinden, maar wel eenvoudige gerechten die al generaties worden doorgegeven van... lees verder
© Standaard Uitgeverij