Hutspot met klapstuk en worst
- 4 personen
- 150 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g klapstuk
- 1 kg winterwortels
- 1 kg kruimig kokende aardappelen en in stukken
- 500 g uien, in halve ringen
- 1 rookworst (250 g)
- 25 g boter
Bereiden
Kook het vlees 2 uur in 300 ml water met een beetje zout.
Snijd de wortels in plakjes van ½ cm dik en halveer ze. Voeg de aardappelen met de wortel, de ui en zout naar smaak aan het vlees toe. Leg de worst erop en kook alles, op een laag vuur, in ca. 20 minuten gaar.
Neem het vlees en de worst uit de pan. Snijd het vlees in stukjes en de worst in plakjes.
Giet de groenten af maar vang het kookvocht op. Stamp de groenten fijn. Voeg de boter en zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
Schep het vlees erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Verdeel de worst over de hutspot. Lekker met grove mosterd.
Kookboek
Het recept 'Hutspot met klapstuk en worst' is afkomstig uit het kookboek...
Deliciously Dutch
Marijke Sterk
Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren... lees verder
© Uitgeverij Terra