Hutspot met kool, venkelknol en spek
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes
- groene kool of savooiekool
- 1 winterwortel, in stukken gesneden
- 6 aardappelen, gehalveerd
- 2 uien, in vieren gesneden
- 1 venkelknol, in stukken gesneden
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd en eventueel de groene pit verwijderd
- 4 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel boter
Bereiden
Koop bij voorkeur een dik plak ontbijtspek, dat je in flinke, vierkante stukjes snijdt. Leg het spek op de bodem van de pan. Leg daarop de koolbladeren, vervolgens de groenten en de kruiden.
Voeg de kippenbouillon toe, de groenten moeten net onder staan. Kook ze op middelhoog vuur gaar.
Zijn de groenten gaar, giet het kooknat af, voeg een klont boter toe en roer even door.
Verdeel de hutspot over vier borden en dien op met brood.
Ook lekker
Zet de oven op 180 °C. Doe de groenten en het spek in een vuurvaste schaal, strooi paneermeel en eventueel kaas over de groenten en bak ze in de oven tot er een bruin korstje is ontstaan.
Kookboek
Het recept 'Hutspot met kool, venkelknol en spek' is afkomstig uit het kookboek...
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast... lees verder
© Uitgeverij Carrera