Knolselderij-burgers met peterselie-walnootpesto
- 8 stuks
- 30 min
- waardering 8,2
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de burgers
- 80 g bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel milde, fijne mosterd
- 1 teentje knoflook
- 200 g knolselderij (gewicht na het raspen)
- olijfolie om in te bakken
- voor de peterseliepesto
- 20 g krulpeterselie (inclusief steel)
- 40 g walnoten
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
Bereiden
Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft.
Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag.
Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag.
Verhit een laagje (ca. ¼ cm) olijfolie in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Maak van de helft van het beslag 4 burgers (druk ze plat en trek ze wat uit elkaar, direct nadat ze in de koekenpan zijn gedaan - het deeg is vrij elastisch). Bak de burgers aan beide kanten op redelijk hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Dep de burgers met keukenpapier en houd ze warm, bijvoorbeeld in de oven op 100 °C. Maak ook van de andere helft van het beslag 4 burgertjes.
Serveer de burgers met de peterseliepesto.
Extra benodigd
Vijzel of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Knolselderij-burgers met peterselie-walnootpesto' is afkomstig uit het kookboek...
Vegatopia
Annemieke Dubbeldeman e.a.
No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische recepten. Van makkelijke maandag... lees verder
© Nieuw Amsterdam