Knolselderij-'ceviche' met popcorn
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 knolselderij, geschild en in dunne linten
- 3 Roma tomaten, in kleine blokjes
- 1 sinaasappel, gepeld en grof gehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- het sap van 3 limoenen
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 5 g koriander, fijngehakt
- voor de popcorn
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 40 g popcorn mais
Bereiden
Meng voor de ceviche de knolselderij, Roma tomaten, sinaasappel, rode ui, het limoensap en de extra vierge olijfolie in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast.
Maak nu de popcorn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur. Voeg de popcorn mais toe en doe de deksel op de pan. Schud, wanneer het poffen begint, de pan af en toe heen en weer. De popcorn is klaar wanneer er 3 seconden geen pof te horen is. Haal van de warmtebron, voeg ½ theelepel zout toe en schud het geheel door elkaar. Laat de popcorn kort afkoelen.
Haal de knolselderij-'ceviche' uit de koelkast.
Gebruik een tang om de knolselderijlinten kloksgewijs te verdelen over een serveerbord. Schep hier het tomatenmengsel overheen. Garneer met koriander en de zoute popcorn. Serveer direct.
Opmerking
We geven de populaire schotel waarin vis gemarineerd wordt in frisse tiger milk, een plantaardig jasje! Schrik niet, er komt voor deze tijgermelk geen dier aan te pas: met een marinade van limoensap, sinaasappel, rode ui en olijfolie is de basis van dit gerecht gelegd. Laat de knolselderij één tot twee uur marineren en serveer vervolgens met zelfgebakken maispopcorn. Een feestje op je bord!
Kookboek
Het recept 'Knolselderij-'ceviche' met popcorn' is afkomstig uit het kookboek...
De vega atlas
Isabel Boerdam
In 'De vega atlas' laat Isabel Boerdam je in meer dan 160 toegankelijke recepten zien hoe divers de vega(n) keuken is, waar dan ook ter wereld. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens... lees verder
© Carrera culinair. Beeld: Sven Benjamins