Chinese kool met appel, oude kaas en spekjes
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 150 g gerookte spekreepjes
- 1 Chinese kool, in reepjes van 1 cm
- 1 appel, in blokjes van ½ cm
- 200 g maïskorrels (blik), uitgelekt
- 100 g geraspte oude kaas
- 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
Bereiden
Verhit de olie in de wok en roerbak de sjalotten en spekreepjes ca. 3 minuten. Voeg de kool en appel toe en roerbak het geheel 4 minuten.
Schep de maïs en kaas erdoor, warm alles enkele minuten door en voeg zout (voorzichtig, de kaas is ook al zout) en peper naar smaak toe.
Serveer het gerecht in een warme schaal en bestrooi het met de lente-ui. Lekker met een karbonaadje en (zilvervlies)rijst.
Kookboek
Het recept 'Chinese kool met appel, oude kaas en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Wok
diverse auteurs
Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder
© Inmerc