Tjap tjoy van Nam Kee
- 8 personen
- 20 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Chinees
- Vis
Ingrediënten
- 30 Chinese gedroogde champignons
- 2 winterwortels, geschrapt en in plakken
- 2 rode paprika's, in repen
- 400 g peultjes, schoongemaakt
- 200 ml olie om te frituren
- 2 blokken tahoe (ca. 800 g), in plakken van 1 cm dik
- 1 ui, gesnipperd
- 4 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
- 400 g taugé
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels oestersaus
- mespunt gemalen witte peper
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
Bereiden
Week de champignons 20-30 minuten in heet water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Spoel de champignons goed schoon.
Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de wortel, paprika en peultjes 2 minuten. Giet de groenten af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie om te frituren in een wok. Dep de plakken tahoe droog met keukenpapier en frituur ze in porties in de hete olie. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de ui en gember 30 seconden. Voeg de gekookte groenten, taugé, tahoe, sesamolie, oestersaus en witte peper toe en roerbak alles 3 minuten.
Meng in een kommetje het aardappelzetmeel met 2 eetlepels water. Roer dit mengsel door de ingrediënten in de wok tot de saus iets is gebonden. Breng de tjap tjoy op smaak met zout.
Tip
Voor de authentieke Chinese smaak moeten er echt Chinese gedroogde champignons in. Die kun je bij Aziatische winkels in grote zakken kopen.
Kookboek
Het recept 'Tjap tjoy van Nam Kee' is afkomstig uit het kookboek...
Nieuwe hoge hakken in de keuken
Petra de Hamer & Tal Maes
In 'Nieuwe hoge hakken in de keuken' vind je passievolle diners, hartverwarmende gerechten uit andere landen, gezonde toetjes, snelle salades, gerechten voor... lees verder
© Mo'Media