Zomers snijbietstamppotje met sinaasappel en gember

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 650 g jonge kruimige aardappelen
  • 400 g snijbiet
  • ½ theelepel sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 60 ml melk, opgewarmd

Bereiden

Was de aardappelen goed en snijd ze ongeschild in gelijke stukken. Kook ze met een beetje zout in 10 à 15 minuten gaar.

Snijd het snijbietblad los van de stengel. Snijd het blad in grove stukken en de stengel in stukjes van 4 cm. Zet een vergiet op de pan met kokende aardappelen. Leg in het vergiet de stukjes stengel en dek af met een deksel. Voeg na 3 minuten het snijbietblad toe. Laat samen nog 3 minuten stomen en zet apart.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Zet ze nog even terug op het vuur om ze droog te stomen. Pureer de aardappelen.

Meng sinaasappelrasp, -sap, gember, crème fraîche, melk, boter en flink wat peper en zout door de aardappelpuree. Roer er als laatste de gestoomde snijbiet door.

Lekker met zelfgemaakte slavinken.

Kookboek

Het recept 'Zomers snijbietstamppotje met sinaasappel en gember' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lokaal

Jobien Groen

Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • LindaHeerlijke stampot, heeft absoluut een goede portie peper en zout nodig. Vlees of kaas erdoor kan iets meer smaak geven misschien. Bij grove snijbiet uit de moestuin, de stelen iets kleiner snijden (smaller) en/of langer laten stomen, anders is het iets aan de harde kant.

    reageren