Groene linzen met wortel, bietjes en dille
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g gekookte groene linzen
- 2 worteltjes, geschrapt, geraspt
- ½ bosje dille, grof gehakt
- 1 grapefruit, in stukjes
- 50 g geraspte kaas
- 2 rode bieten, zonder schil, in dunne plakken
- ½ rodekool, in dunne reepjes
- 2 eetlepels walnotenolie
Bereiden
Giet de linzen af. Voeg de worteltjes, dille en grapefruit toe terwijl de linzen nog warm zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rest van de ingrediënten erdoor. Serveer meteen.
Tip
Koop goede linzen. Die zijn wat duurder, maar smaken veel beter. De kleur wordt diepgroen en ze hebben meer beet dan de goedkope exemplaren. Puylinzen (lentilles du Puy, groene linzen uit Frankrijk) zijn onze favoriet.
Kookboek
Het recept 'Groene linzen met wortel, bietjes en dille' is afkomstig uit het kookboek...
Het beste dieet ter wereld kookboek
Christian Bitz & Arne Astrup
In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder
© Kosmos UitgeversLinzen tips
Reacties op dit recept
- Ina Ik vond het wat tegenvallen. Zou iets meer biet gebruiken en wat minder rode kool. In die hoeveelheden mogelijk ook wat meer grapefruit.
- Meike Nee, hier hou ik niet van. De smaken spreken elkaar tegen. Het is gewoon geen prettig gerecht om te eten. Het gerecht vormt geen geheel.