Linzen met raapstelen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g linzen
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje of 200 g raapstelen
- 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels majoraanblaadjes
Bereiden
Doe de linzen in een steelpan met ruim water en een beetje zout. Pel en halveer de knoflooktenen en voeg ze toe aan de linzen. Breng aan de kook. Draai als het water kookt het vuur laag en kook de linzen in ca. 20 minuten gaar. Plet de knoflook met een vork tegen de wand van de pan en roer door de linzen.
Was intussen de raapstelen en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Schenk de olie in de steelpan, voeg de raapstelen en de majoraan toe en roer op hoog vuur tot het blad begint te slinken. Schep de warme linzen erdoor en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Opmerking
'Redenen genoeg waarom linzen bij mij favoriet zijn. Ze hebben een hoop smaak, vallen niet uit elkaar (behalve de oranje), worden niet zo droog als bonen soms zijn, hebben smakelijke kleuren, hoeven niet geweekt te worden en zijn in 20 minuten al gaar. Je kunt ze met van alles combineren en zelfs koud zijn ze lekker, in een salade. Kwaliteitslinzen komen uit de streken Du Puy in Frankrijk of Castellucio in Italië. Het zijn linzen met een zogenaamde 'gecontroleerde herkomstbenaming'. Kun je niet aan deze linzen komen, gebruik dan kleine bruine linzen.' - Yolanda van der Jagt
Kookboek
Het recept 'Linzen met raapstelen' is afkomstig uit het kookboek...
Hollandse kramen
Yolanda van der Jagt
Dit prachtige nieuwe kookboek van Yolanda van der Jagt laat zien hoe gevarieerd en mooi het aanbod van de Hollandse warenmarkten is. Meer dan 100 bijzondere... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Sven Benjamins