Linzendahl met kokos en spinazie
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, tot moes geplet
- 1 chilipepertje, gesnipperd
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 tomaten, in stukjes
- 400 g rode gesplitste linzen, gewassen
- 500 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon
- 250 g spinazie
- ½ limoen
- basmatirijst en verse koriander
Bereiden
Verhit de olie in een stoofpan en stoof de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg knoflook, chilipepertje en specerijen toe en stoof 1-2 minuten verder.
Voeg tomaat, linzen, kokosmelk, groentebouillon en ¼ theelepel fijn zeezout toe en laat 30 minuten (zonder deksel) pruttelen op laag vuur. Roer af en toe zodat de onderkant niet aanbrandt.
Proef of de linzen gaar zijn en meng er vervolgens de spinazie door. Gaar nog 1 minuut, of tot de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met limoensap en voeg eventueel nog wat zeezout toe.
Serveer met basmatirijst en verse koriander.
Variatietip
Voeg voor de variatie gerust eens diepgevroren erwtjes, een restje bloemkool of zoete aardappel toe.
Kookboek
Het recept 'Linzendahl met kokos en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Easy dinners
Louise de Brabandere
Dit boek helpt met de dagelijkse 'wat gaan we eten-struggle'. Veel mensen ontzien het zich om vers te koken tijdens de week. Maar koken kan ook heel snel en efficiënt gaan, zonder aan smaak in te boeten. Met deze recepten wil Louise dan ook mensen inspireren... lees verder
© Carrera culinair