Pittige rode kool
- 6 personen
- 100 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g rode kool
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 1 groene appel, zonder klokhuis, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ¼ theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 1½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 20 g boter, in blokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kool fijn en doe hem met de ui en appel in een grote braadslee. Schep alles goed om.
Meng de knoflook, specerijen, suiker en azijn in een kleine kom. Giet het mengsel over de kool en schep alles om. Verdeel de boter erover. Dek de braadslee af en bak de kool 90 minuten in de oven; roer tussendoor een of twee keer.
Breng de rode kool op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer hem heet.
Kookboek
Het recept 'Pittige rode kool' is afkomstig uit het kookboek...
Feestrecepten
diverse auteurs
Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder
© De Lantaarn