Rode kool met appel, kaneel en rozijnen
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 800 g rode kool, fijngesneden
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 100 g rozijnen
Bereiden
Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en appel 4 minuten. Schep de rode kool erdoor en schenk het sinaasappelsap erbij. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe en laat de rode kool met het deksel op de pan op laag vuur in 30 minuten gaar stoven. Schep de rode kool tijdens het stoven een paar keer om.
Verwijder de kruidnagels en laurier en roer de rest van de boter door de rode kool. Serveer het gerecht in een grote voorverwarmde schaal.
Kookboek
Het recept 'Rode kool met appel, kaneel en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Holland
diverse auteurs
De lekkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al... lees verder
© Inmerc