Savooiekool-rolletjes gevuld met snijbiet en ricotta

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 8 savooiekoolbladeren
  • 300 g snijbiet, zonder nerven
  • 200 g ricotta
  • 4 eetlepels parmezaan, vers geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 500 ml tomatensaus

Bereiden

Blancheer de koolbladeren 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af en laat ze in ijswater schrikken. Giet ze af en spreid ze op een theedoek uit.

Kook de snijbietbladeren 10-15 minuten in kokend water met zout, giet ze af en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

Hak ze fijn en roer ze in een schaal door de ricotta, parmezaan en eieren. Breng alles met zout en peper op smaak, meng goed en verdeel het mengsel over de koolbladeren.

Rol elk blad op en knoop het met keukentouw vast. Leg de koolrolletjes in een ruime pan of braadslee, giet er de tomatensaus bij, sluit de pan en laat de rolletjes 20 minuten pruttelen.

Kookboek

Het recept 'Savooiekool-rolletjes gevuld met snijbiet en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel - vernieuwde editie

In Italië wordt 'De Zilveren Lepel' al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Deze nieuwe editie telt bijna 1.500 pagina's en

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Savooiekool tips