Sajoer boontjes met tempeh

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel geraspte verse gember
  • 3 sjalotjes, grof gesneden
  • 5 knoflooktenen, gepeld
  • 5 rode rawits, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 Spaanse rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 theelepel laospoeder
  • 5 kemirinoten (toko), geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 eetlepel neutrale olie + 1 theelepel extra
  • 1 groentebouillonblokje
  • 600 g boontjes (sperzie, haricots verts, spekbonen, snijbonen - doe gek), schoon gewicht
  • 250 g tempeh, in blokjes of driehoekjes
  • 400 ml kokosmelk
  • voor erbij: witte rijst of nasi koening

Bereiden

Maak een kruidenpasta door de gember, sjalot, knoflook, rawits, chilipeper, laospoeder en kemirinoten samen met de eetlepel olie en 1 theelepel zout in een hakmolen te malen tot een smeuïge kruidenpasta. Let op: het kan even duren, maar de kruidenpasta moet uiteindelijk smeuïg worden.

Verhit de theelepel olie in een pan en fruit hierin de kruidenpasta een paar minuten tot het lekker begint te ruiken.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk 300 ml water erbij. Roer even door en breng aan de kook.

Voeg de boontjes toe, schep door. Voeg nu ook de tempeh toe en de kokosmelk. Sluit de pan af en laat 20 minuten heel zachtjes garen.

Haal de pan van de warmtebron. Serveer met nasi koening of witte rijst.

Extra benodigd

Hakmolen

Tip

Bewaar een dagje in de koelkast, morgen is het nog lekkerder.

Opmerking

Gebruik een freakshow van boontjes voor dit gerecht, echt elke soort is welkom. En als je toch in de stemming bent, serveer ze dan met die feestelijke nasi koening of witte rijst: ook gezellig.

Kookboek

Het recept 'Sajoer boontjes met tempeh' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan Toko

Milou van der Will

Milou van der Will neemt je mee naar de toko van haar dromen en laat zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder dierlijke ingrediënten. Haar recepten zijn quick, easy & smokkelproof, verrassen qua smaak en zijn perfect voor doordeweeks... lees verder

© Good Cook. Beeld: Milou van der Will

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!