Edamame

  • 4 porties
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g edamame (diepvries, ongedopt)
  • 2 theelepels chili-olie
  • 2 theelepels ponzu (zie onderaan het recept)
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel furikake (optioneel)

Bereiden

Leg de bevroren edamame in een stoompan of -mandje en laat ze ongeveer 10 minuten op hoog vuur stomen, tot ze goed warm zijn. Heb je een stoomoven, dan kun je ze natuurlijk daarin bereiden.

Breng de edamame op smaak door er de Don's chiliolie en ponzu overheen te sprenkelen en ze te bestrooien met zout en eventueel furikake. Schud het geheel even goed door elkaar en serveer het gerecht om samen te delen.

Ponzu

Voeg 100 ml sojasaus, 1 theelepel yuzu, 1 eetlepel mirin, ½ theelepel rijstazijn en 100 ml water samen en meng tot een geheel. Bewaar de ponzu in een gesteriliseerde pot of weckfles tot maximaal 3 tot 4 maanden in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Edamame' is afkomstig uit het kookboek...

No Halfway Cooks

Jody Franz & Stan Beaujean

Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!