Sperziebonen in tomatensaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 5 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g ontvelde tomaten, in kleine stukjes
- 10 blaadjes basilicum, fijngehakt
Bereiden
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze ongeveer 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met een beetje zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui. Voeg de tomaten en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de tomatensaus ongeveer 10 minuten indikken.
Voeg dan de sperzieboontjes toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus op laag vuur nog ongeveer 15 minuten pruttelen.
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen in tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Italiaanse kookboek
diverse auteurs
Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je... lees verder
© Uitgeverij BechtSperziebonen tips
Reacties op dit recept
- Nancy Zeer goed! Vanaf nu deze manier.