Beboterde sperziebonen met sjalotjes
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g sperziebonen, afgehaald
- 30 g boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
Bereiden
Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de bonen 4-5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Dompel ze dan in een kom ijskoud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur. Voeg de sperziebonen en sjalot toe en bak ze 2-3 minuten, tot ze nog een beetje beet hebben en goed met boter bedekt zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en serveer het.
Kookboek
Het recept 'Beboterde sperziebonen met sjalotjes' is afkomstig uit het kookboek...
Het Franse brasserie kookboek
Daniel Galmiche
In 'Het Franse brasserie kookboek' staan meer dan 90 recepten van brasserie-favorieten als bouillabaise, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse
... lees verder © Kosmos UitgeversSperziebonen tips
Reacties op dit recept
- Marco Lekker makkelijk te maken en zeer smakelijk, lekker met een bal gehakt en een gepofte aardappel.