Nigella Lawson: sperziebonen met pistache-pesto
bereiden
Ingrediënten
- 600 g schoongemaakte sperziebonen, gehalveerd of in korte stukjes
- 1 theelepel zeezoutvlokken of ½ theelepel fijn tafelzout, of naar smaak
- 3 eetlepels (45 ml) gedopte pistachenoten
- 3 eetlepels (45 ml) geraspte Parmezaanse kaas
- bosje verse basilicum (ca. 20 g), alleen de blaadjes
- 3 eetlepels (45 ml) extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook
Bereiden
Zet een pan water op voor de sperziebonen. Doe er pas zout in wanneer het kookt.
Doe voor de pesto de pistachenoten, Parmezaan, basilicumblaadjes en olijfolie in een kom. Rasp er een beetje knoflook in (of hak eerst en voeg toe) - ongeveer een kwart teen - en gooi de rest van de teen in het bonenkookwater. Mix de ingrediënten voor de pesto tot een dikke, groene pasta.
Kook de sperziebonen gaar naar smaak (controleer na 4 minuten) en schep voor je ze afgiet een beetje van het kookwater (1 of 2 eetlepels, meer heb je niet nodig) bij de pesto en mix weer even snel met je staafmixer.
Giet de bonen af (gooi de gemaltraiteerde teen knoflook weg), hussel de sperziebonen door de pesto in de kom, doe ze over in een schaal en zet ze geurig en wel op tafel.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: sperziebonen met pistache-pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Nigellissima
Nigella Lawson
In 'Nigellissima' viert Nigella de Italiaanse keuken: eerlijk, simpel maar heerlijk eten dat van je dagelijkse maaltijd een feestje zonder gedoe maakt. Hoewel Nigella... lees verder
© Uitgeverij ContactSperziebonen tips
Reacties op dit recept
-
Charrie
Hoeveel pesto moet erin? Of ben ik scheel en zie ik het niet?
- Agatha Je maakt de pesto zelf van de basilicum en nootjes etc...