Spinazie met ham, rozijnen en pijnboompitten
- 12 porties
- 20 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g grove spinazie, geplukt
- 50 ml olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 80 g gerookte ham, geblancheerd (even in kokend water dopen), in kleine blokjes
- 50 g rozijnen, geweekt in warm water
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de pijnboompitten hierin in korte tijd bruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Bak in dezelfde olie de blokjes ham. Goed roeren. Laat de rozijnen uitlekken en bak ze even mee met de ham. Doe ze dan bij de pijnboompitten.
Zet het vuur op de hoogste stand en bak de rauwe spinazie beetje bij beetje. De spinazie moet goed uitgelekt zijn. Goed blijven omscheppen zodat het vrijkomende vocht snel verdampt.
Voeg de ham, de pijnboompitten en de rozijnen toe als de spinazie goed is geslonken. Voeg zout en versgemalen peper toe. Direct opdienen.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met ham, rozijnen en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas!
Jessica Verbruggen
Tapas eten maakt net zozeer deel uit van een dag uit het Spaanse leven als ontbijten, lunchen, siësta houden en dineren. Of meer nog. Hoe klein of eenvoudig... lees verder
© Caplan Books