Spinazie met rijst en kaassaus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 kg spinazie, gekookt
  • 30 g boter
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 200 g gekookte rijst
  • 500 ml kaassaus

Bereiden

Snijd de spinazie fijn en stoof deze 3 minuten in de boter. Bak het spek in een koekenpan langzaam uit. Laat de plakken spek uitdruipen en verkruimel ze. Doe de rijst in een diepe schaal en maak een kuiltje in het midden. Schik de spinazie erin en strooi het verkruimelde spek erover. Schenk het spekvet over de rijst en serveer de kaassaus er apart bij.

Kookboek

Het recept 'Spinazie met rijst en kaassaus' is afkomstig uit het kookboek...

Wannée kookboek

C.J. Wannée & Anne Scheepmaker

De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (29 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • MartineHoe zit dat met die kaassaus? Of bedoelen ze hier kant en klare uit een pakje? Dat zal toch niet!?

    reageren

  • redactie okoko receptenBedoeld wordt een heerlijke, zelfgemaakte kaassaus.

    reageren

  • martina2 kg gekookte spinazie? Bedoelt men niet: 2 kg verse spinazie, gekookt? Ik zou ze niet koken maar gewoon laten slinken in wat goede olijfolie.

    reageren

  • JanGoed idee, smoren in olijfolie maar ook met gesnipperde knoflook, doe ik ook altijd, Mmmm.. evt. zonder spekjes iets magerder, beter voor mij, voor de lijn!

    reageren

  • yvonneslordig recept. nood mijns inziens niet tot proberen.

    reageren

  • MiekeIk denk dat er van 200 gr ongekookte rijst moet worden uitgegaan. 200 gr gekookte rijst voor 4 personen is bijna niets.

    reageren

  • EugenieDit is de miskleun van het jaar.

    reageren

  • JannekeEen heerlijk recept, frisse verse spinazie die je even kunt wokken bijvoorbeeld, met knapperig hard uitgebakken spek. Kan ook met magere kaas. Valt reuze mee met de calorieën.

    reageren