Spinazie met rijst en kaassaus
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 kg spinazie, gekookt
- 30 g boter
- 4 plakken ontbijtspek
- 200 g gekookte rijst
- 500 ml kaassaus
Bereiden
Snijd de spinazie fijn en stoof deze 3 minuten in de boter. Bak het spek in een koekenpan langzaam uit. Laat de plakken spek uitdruipen en verkruimel ze. Doe de rijst in een diepe schaal en maak een kuiltje in het midden. Schik de spinazie erin en strooi het verkruimelde spek erover. Schenk het spekvet over de rijst en serveer de kaassaus er apart bij.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met rijst en kaassaus' is afkomstig uit het kookboek...
Wannée kookboek
C.J. Wannée & Anne Scheepmaker
De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht... lees verder
© Uitgeverij Becht