Spinazie met yoghurtsaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 g verse bladspinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 50 g rozijnen, geweld
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 250 ml Turkse of Bulgaarse yoghurt (op kamertemperatuur)

Bereiden

Verhit de olie in een ruime pan, voeg de spinazie toe en laat hem op een laag vuur al omscheppend slinken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

Doe de spinazie over in een zeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de uitgeperste knoflook, rozijnen, komijn, yoghurt en zout en peper (naar smaak) terug in de pan en warm alles goed door. Garneer de spinazie met de pijnboompitten.

Kookboek

Het recept 'Spinazie met yoghurtsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Multiculti

diverse auteurs

Multiculti koken is nog nooit zo makkelijk geweest: met dit heerlijke kookboekje haalt u de lekkerste recepten van vier wereldkeukens in huis. Open de keuken... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!