Spinazie met yoghurtsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 g verse bladspinazie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 50 g rozijnen, geweld
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 250 ml Turkse of Bulgaarse yoghurt (op kamertemperatuur)
Bereiden
Verhit de olie in een ruime pan, voeg de spinazie toe en laat hem op een laag vuur al omscheppend slinken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Doe de spinazie over in een zeef en druk het vocht eruit. Doe de spinazie met de uitgeperste knoflook, rozijnen, komijn, yoghurt en zout en peper (naar smaak) terug in de pan en warm alles goed door. Garneer de spinazie met de pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met yoghurtsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Multiculti
diverse auteurs
Multiculti koken is nog nooit zo makkelijk geweest: met dit heerlijke kookboekje haalt u de lekkerste recepten van vier wereldkeukens in huis. Open de keuken... lees verder
© Inmerc