Spinazieknoedel met beurre noisette (spinat knödel)

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g bladspinazie
  • 125 ml melk
  • 125 ml room
  • 2 eieren
  • 500 g witbrood, in blokjes
  • 1-2 eetlepels tarwebloem
  • nootmuskaat
  • 150 g boter

Bereiden

Was de spinazie, schud droog en blancheer kort in kokend water tot de spinazie is geslonken. Laat de spinazie uitlekken, druk het vocht uit de blaadjes en snijd ze fijn.

Meng de melk met de room en de eieren. Doe de blokjes witbrood in een kom en schenk het eiermengsel eroverheen. Roer goed en laat een paar minuten staan.

Voeg de spinazie en de bloem toe en kneed goed tot je een homogeen deeg hebt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Maak je handen nat en rol van het deeg knoedels (ca. 5 cm doorsnee).

Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Voeg de knoedels toe, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken. Als de knoedels drijven, zijn ze gaar.

Verhit de boter op middelhoog vuur in een pan tot deze bruin is en bak hierin de knoedels. Serveer meteen met een beetje van de beurre noisette uit de pan en bestrooi met nootmuskaat.

Kookboek

Het recept 'Spinazieknoedel met beurre noisette (spinat knödel)' is afkomstig uit het kookboek...

Recepten uit Wenen

Antonia Kögl

Wie aan Wenen denkt, denkt aan Wiener Schnitzel en Sachertorte. Toch heeft de stad in culinair opzicht zoveel meer te bieden. Proef braadstuk met aardappelpuree, Weense goulash, krautfleckerl, vijgen met rilette van spek, ijs van ricotta... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!