Gegrilde spitskool
- 1 persoon
- 40 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 spitskool
- voor de saus
- 8 eetlepels sojasaus
- 8 eetlepels plantaardige olie
- 5 tenen knoflook, gepureerd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in kwartjes. Snijd diagonaal een deel van de harde kern af, maar zorg dat de bladeren nog vasthangen.
Schik de partjes kool in een ovenschaal met de binnenkant naar boven. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en sprenkel de saus over de koolpartjes.
Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of afhankelijk van de oven: tot de bovenzijde donker kleurt en de kool beetgaar is.
Opmerking
Pas door me te verdiepen in de Koreaanse keuken ontdekte ik dat kool een soort superfood is. Veel kolen zijn rijk aan mineralen en vitaminen en zouden volgens onderzoek antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben. Wittekool bevat zelfs meer vitamine C dan sinaasappel. De Koreaanse keuken kent vele bereidingen met kool. Uiteraard is er kimchi, de methode om groenten te fermenteren, maar er zijn nog tal van andere bereidingen die gezond en smakelijk zijn.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde spitskool' is afkomstig uit het kookboek...
Proef Korea
Ae Jin Huys
Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus... lees verder
© Uitgeverij Lannoo