Spitskool op z'n Thais
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Thais
- Vegetarisch
bevat per portie
- 185 kcal
- 6 g eiwit
- 12 g vet
- 13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels currypasta
- 1 ui, gesnipperd
- 1 spitskool, in grove repen
- 3 tomaten, ontpit en in partjes
- 30 g santen (ingedikte kokosmelk)
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Roer de currypasta erdoor. Fruit de ui even aan en schep de spitskool erdoor. Roerbak de spitskool in ca. 4 minuten beetgaar.
Los de santen op in 100 ml water. Schep de tomaten en de santen door de spitskool en laat het geheel nog ca. 3 minuten zachtjes sudderen. Laat het vocht verdampen. Breng de spitskool op smaak met zout en peper. Lekker als vegetarisch gerecht (met rijst) of bij hamlapjes.
Bron
Het recept 'Spitskool op z'n Thais' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Shulevskyy Volodymyr | Shutterstock.com