Spitskool op z'n Thais

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 185 kcal
  • 6 g eiwit
  • 12 g vet
  • 13 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels currypasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 spitskool, in grove repen
  • 3 tomaten, ontpit en in partjes
  • 30 g santen (ingedikte kokosmelk)

Bereiden

Verhit de olie in een wok. Roer de currypasta erdoor. Fruit de ui even aan en schep de spitskool erdoor. Roerbak de spitskool in ca. 4 minuten beetgaar.

Los de santen op in 100 ml water. Schep de tomaten en de santen door de spitskool en laat het geheel nog ca. 3 minuten zachtjes sudderen. Laat het vocht verdampen. Breng de spitskool op smaak met zout en peper. Lekker als vegetarisch gerecht (met rijst) of bij hamlapjes.

Bron

Het recept 'Spitskool op z'n Thais' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Shulevskyy Volodymyr | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Spitskool recept tips

Reacties op dit recept

  • MiekeOmdat ik geen currypasta in huis had, heb ik het iets anders aangepakt. De ui stoofde ik glazig samen met knoflook en fijngesneden gember. Daar deed ik cayennepeper bij, garam massala, koriander, komijnzaad gemalen en in djinten, zout en kerriepoeder. Dat goed mengen en dan pas de spitskool erbij. Heerlijk!!! Wel belangrijk dat je enkel de tomatenpartjes gebruikt, anders is het gerecht te vochtig.

    reageren

  • InekeLijkt me prima alternatief, Mieke, ga het uitproberen.

    reageren

  • TessaWat voor curry pasta? Er zijn nogal wat verschillende currypasta's (commercieel, of zelf te maken...), dus toch wel handig om in het recept aan te geven om welke currypasta het gaat...

    reageren

  • RikMisschien mag je dat zelf kiezen. In de Thaise currypasta's heb je er niet zoveel, rode, gele en groene. Het is maar welke je het lekkerste vindt. Als je dat niet weet kun je het beste de kleinst mogelijke verpakking kopen.

    reageren

  • robfiasco

    reageren

  • Petrade tips om nog wat eigen kruiden toe te voegen maakt dat ik het recept 4 sterren geef.

    reageren